s 4

В час по ...

В час по литература

Стихотворението на Иван Цанев "Хвърчилено време" събуди у второкласниците много въпроси, защото поетът казва, че има и пета посока. Има ли наистина такава посока и накъде води тя? Колко са посоките на човешкия живот? Това бяха теми, зададени като свободно съчинение. Разсъжденията на Ани развълнуваха всички. Ето и нейното съчинение:

Петата посока - Анастасия

Далече - Александър Бошнаков

Далече, далече - Никола 

В час по изобразително изкуство

В навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий, учениците от 3-ти В клас рисуваха буквите от азбуката, наречена Глаголица. Те слушаха и изговора на тези чудни знаци. Научиха, че когато българите идват по тези земи, имат руническа азбука. Рисувайки тези знаци, третокласниците се докоснаха да родовата си памет. Писмеността е дар, който трябва да познаваме и да пазим свято!

В час по английски език

Днес в играта "Екскурзовод" в часа по английски език, отново бяхме в Лондон, а екскурзоводите, които ни разказваха за забележителностите на английската столица бяха трима - Лили, Слави и Федя. Всеки от тях се бе постарал да изготви самостоятелна презентация по темата на английски език. Разходката мина много приятно и след нея знаем още толкова неща за Двореца Уиндзор, Уестминстърското абатство, Окото на Лондон, Ботаническата градина и Аквариума с много интересни представители на подводния морски свят. Обогатихме и знанията си по английски език. Благодарим ви, Лили, Слави и Федя! До следващото пътешествие!

В час по английски език

Днес в часа по Английски език имаше пътешествие до далечен Дубай. Там ни отведе малкият, но много добре подготвен екскурзовод с разказ на английски език - Стефко Бузалов. Възхитихме се на интересните места, за които ни разказа нашият гид и най-вече на модерната архитектура - любима тема на Стефко, защото иска да става архитект. Благодарим ти, Стефко! Пожелаваме ти нови пътешествия! Следвай смело мечтите си!