Новини

Сребърен медал за Алегра

alegraГордеем се и се радваме за постиженията на Алегра! Тази година имахме удоволствието да я гледаме в две постановки на театралната група, в която участва - "Кучешко сърце" през месец януари и "Усмивката на Моцарт" през април.

А тази събота, на 04.05. Алегра спечели сребърен медал по туристическо ориентиране.

Браво, Алегра! Върви смело напред и развивай талантите, с които си надарена!

Писма до родителите в Деня на книгата

По случай Световния ден на книгата и седмицата на четенето, учениците от IV в клас имаха повече от интересен час по литература по иновативния проект "Училището - школа за характери на откриватели"!

Преди месец, техните родители им препоръчаха книга от своите тийнейджърски години със саморъчно написано писмо. Децата прочетоха книгите и също написаха писма до родителите си с впечатления от прочетеното. Скъп гост ни беше човек, който даде личен пример на децата с любовта си към книгите още в 1-ви клас в Детската читалня - обичаната от нас Мира! Тя подари на децата великолепната книга "Приказки в шевици".

Това даде идея за следващата среща на клуба "България живее в мен", когато ще обсъдим и разсъждаваме върху поуките в българските приказки.

Успех за Стефко

stefan buzalovОтново успех за малкия математик Стефан Бузалов - златен медал от състезанието "Математика без граници". Поздравления, Стефко! Върви смело напред и следвай мечтите си!

Важна текуща информация!

        УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

ПРЕДОСТАВЯМ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ВАЖНА ТЕКУЩА ИНФОРМАЦИЯ И ВИ МОЛЯ ДА СЪДЕЙСТВАТЕ СВОЕВРЕМЕННО!

ВСЯКО ДЕТЕ ОТ КЛАСА ЩЕ ПОЛУЧИ ПО 1 БРОЙ ОТ КНИГАТА "И ВСЕКИ НАПИСА СВОЯТА ПРИКАЗКА". ТЕЗИ ОТ ВАС, КОИТО ЖЕЛАЯТ ПОВЕЧЕ БРОЙКИ, МОГАТ ДА ЗАКУПЯТ ДОПЪЛНИТЕЛНО НА ЦЕНА ЗА 1 БРОЙ – 10лв. МОЛЯ В СРОК ДО 15.04. ДА ИЗПРАТИТЕ ОТГОВОР ПО ДЕЦАТА. КНИГАТА Е ГОТОВА ЗА ПЕЧАТ. ОСТАВА ДА ОПРЕДЕЛИМ В КАКВО КОЛИЧЕСТВО.

1.В ПОНЕДЕЛНИК, 15.04.2019г. УЧЕНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА НОСЯТ ЧИТАНКАТА И ТЕТРАДКАТА ПО ЛИТЕРАТУРА.

2.ВЪВ ВТОРНИК, 16.04.2019г. ПО СЛУЧАЙ 140-ГОДИШНИНАТА ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ ИМАТ ОТКРИТ УРОК ПО КОНСТИТУЦИЯ, КОЙТО ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ОКРЪЖЕН СЪД - СТАРА ЗАГОРА. ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ В 13:00ч. В ДВОРА НА УЧИЛИЩЕТО. ЩЕ ОСТАВИМ РАНИЦИТЕ И ЩЕ СЕ ОТПРАВИМ КЪМ СЪДА. УРОКЪТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО 14:00 ч., СЛЕД КОЕТО СЕ ПРИБИРАМЕ В УЧИЛИЩЕ ЗА ОСТАНАЛИТЕ УЧЕБНИ ЗАНЯТИЯ.

3.В СРЯДА, 17.04.2019г. ОТ 18:00ч.  ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОТКРИТ УРОК ПО ЛИТЕРАТУРА ПРЕД РОДИТЕЛИТЕ НА БЪДЕЩИТЕ ПЪРВОКЛАСНИЦИ. УРОКЪТ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДО 18:40ч. МОЛЯ РОДИТЕЛИТЕ, КОИТО ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ, ДА ДОЙДАТ В 17:40, ЗА ДА ВЗЕМАТ РАНИЦИТЕ НА ДЕЦАТА. ВЪВ ВРЪЗКА С ОТКРИТИЯ УРОК ПО ЛИТЕРАТУРА УЧЕНИЦИТЕ ТРЯБВА:

–ДА БЪДАТ ОБЛЕЧЕНИ С БЛУЗКИТЕ "БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ В МЕН".

–ДА ПОДГОТВЯТ НАИЗУСТ ПО 1 КУПЛЕТ ОТ СТИХОТВОРЕНИЕТО, КОЕТО ПРЕПИСАХА КРАСИВО В ПОЕТИЧНОТО АЛБУМЧЕ НА КЛАСА;

–ДА ОГЛЕДАТ ТЕТРАДКИТЕ СИ ПО ЛИТЕРАТУРА И АКО СА СВЪРШИЛИ, ДА ГИ СМЕНЯТ;

–ДА ПРЕГОВОРЯТ ИЗУЧЕНИТЕ СТИХОТВОРЕНИЯ ПРЕЗ ГОДИНАТА И ДА ОПРЕДЕЛЯТ КОЕ СТИХОТВОРЕНИЕ НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ И ЗАЩО?

–ДЕЦАТА, КОИТО ПИШАТ СТИХЧЕТА ДА НАПИШАТ НЯКОЕ ОТ ТЯХ НА ЛИСТ ЗА ПОЕТИЧНОТО АЛБУМЧЕ.

4.КРАЙНИЯТ СРОК ЗА ПРЕДАВАНЕ НА ПРОДУКТИТЕ ЗА ПРОЛЕТНИЯ БАЗАР Е 19.04. ВСЕКИ ПРОДУКТ ТРЯБВА ДА Е ОПАКОВАН В ЦЕЛОФАН, ДА ИМА НАДПИС С ИМЕТО НА ДЕТЕТО И КЛАСА. ПРОДУКТИТЕ ТРЯБВА ДА ИМАТ ТЪРГОВСКИ ВИД!

5.НА 22.04. УЧЕНИЦИТЕ ЩЕ ИМАТ ЧАС, СВЪРЗАН СЪС СЕДМИЦАТА НА ЧЕТЕНЕТО. ДО 22.04. ВСЕКИ ТРЯБВА ДА Е ПРОЧЕЛ КНИГАТА, ПРЕПОРЪЧАНА МУ ОТ РОДИТЕЛИТЕ И ДА ИМА ГОТОВНОСТ ДА ГОВОРИ ЗА КНИГАТА, ГЕРОИТЕ, ЗА ИЗВОДИТЕ, ЗА ВСИЧКО КОЕТО Е НАУЧИЛ ОТ ПРОЧЕТЕНОТО. МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕ ИНТЕРЕСЕН ЦИТАТ, ДА НАПРАВИ ИЛЮСТРАЦИЯ, ДА НАРИСУВА ИНТЕРЕСЕН ГЕРОЙ И ДР.

6.НА 23.04.ОТ 18:00ч.  ВЪВ ФОАЙЕТО НА ДЪРЖАВНА ОПЕРА - СТАРА ЗАГОРА ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ПРОЛЕТНИЯ БАЗАР НА ВТОРО ОУ. ВСИЧКИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ СА ПОКАНЕНИ! СЪБРАНИТЕ СРЕДСТВА ЩЕ БЪДАТ ВЛОЖЕНИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА УЧИЛИЩНАТА БАЗА И ТЕКУЩИ НУЖДИ.

7.ПРЕЗ ЛЯТНАТА ВАКАНЦИЯ ЩЕ ИМА ЛАГЕР НА "КАВАЦИТЕ" В СОЗОПОЛ, КОЙТО 10–ДНЕВЕН. 9 НОЩУВКИ ЗА 125 ЛЕВА. ТЕЗИ ОТ ВАС, КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ, МОЖЕ ДА СЕ ИНФОРМИРАТ ПОДРОБНО НА САЙТА НА ОБЩИНА СТАРА ЗАГОРА.

8.НА 08.05. ОТ 18:00ч.  В ДО - СТАРА ЗАГОРА ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН КОНЦЕРТЪТ "НАШАТА БЪЛГАРИЯ" ПРЕД РОДИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ НА ВТОРО ОУ. ЗАЯВКА ЗА БИЛЕТИ НА КЛАСНИЯ РЪКОВОДИТЕЛ. ЦЕНА НА БИЛЕТА - 7 ЛВ.

9.НА 09.05. ОТ 18:30 ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ РОДИТЕЛСКА СРЕЩА.

10. ГРАФИК ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НВО В 4-ТИ КЛАС:

09.05. - БЕЛ

10.05. - МАТЕМАТИКА

14.05 - ЧО

16.05. - ЧП

УЧЕНИЦИТЕ ОТ 4-ТИ В КЛАС ЩЕ БЪДАТ В ЗАЛА №16. ЖЕЛАЕМ ВИ УСПЕХ, ПРЕКРАСНИ НАШИ ДЕЦА!

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО!

СОНЯ РАЧЕВА