Новини

„Съкровищата в нас“

На 12 май 2020 г. учениците от 1-ви „в“ клас проведоха интересен час на класа с г-жа Златица Радева – училищния психолог. Темата на часа бе „Съкровищата в нас“. Първокласниците изгледаха презентация, от която научиха, че съкровищата в нас са скрити в сърцето, което чувства и в мозъка, с който мислим. Когато мислите и чувствата на човек са в хармония, той е щастлив. Децата споделиха какво са открили за себе си, което ги притеснява. Това най-често е страхът да се изявяваш свободно без да се притесняваш какво ще си помислят другите за теб. Другото е умението да си търпелив, да се радваш на успеха на другите, да се пазиш от завистта, която те кара да не гледаш напред, а встрани и да се сравняваш с другите.

Малките ученици си приготвиха красиви кутии, в които ще „събират“ откритите съкровища в умовете и сърцата им. Най-напред ще ги изписват красиво на лист, а после ще го изявяват истински в самия живот.

Всъщност – смисълът е да се радваме на живота, да благодарим всеки ден, че имаме сетивата и хората, с които да го правим!
Благодарим на г-жа Радева и на госпожица Николета Георгиева за красивата изненада-презентация, в която името на всяко дете от класа бе написано на 23 неповторими безценни камъчета, които се събраха накрая в чудна кутийка!
Имахме един необикновен час! Макар и от екрана на компютрите...

Продължаваме напред!

Среща с Дядо Коледа

20.12. бе последният учебен ден за 2019 година. Малките ученици от 1-ви "в" клас се подготвяха за среща с Дядо Коледа. Е, не бяха му написали писмо, защото не знаеха още всички букви, но научиха много песнички за зимата и традиционни коледни песни, направиха драматизация по песничките "Врабчо и зимата" "Снежният човек Страхил", научиха стихотворения. Навярно добрият старец бе разбрал за усилията на децата и дойде лично в класната стая с много подаръци в чувала си, за да ги види и чуе, за да ги възнагради. Колко весело беше, колко радост имаше в детските очи! Беше неповторимо преживяване!

Първа ученическа ваканция, здравей!

Засаждаме дръвче

На 17.12.2019 г. учениците от първи "в" клас засадиха в източната част на двора на Второ ОУ "П. Р. Славейков" дръвче - млада върба, която им бе подарена от родителите на рождения ден на клуба "България живее в мен". Преди засаждането госпожа Рачева каза на учениците древна мъдрост, която гласи: "Човек, който не е засадил дръвче, не е построил дом и не е създал дете, е преминал напразно дните от живота си." Ето, ние засадихме дръвче, за което ще се грижим и което ще напомня след на нас на хората за обичта ни към училището, родния край и нашата прекрасна родина - България. Ще растем заедно с дръвчето, гледайки нагоре към слънцето, светлината и смисъла на всеки ден. Да бъде!