Новини

Поздравления

Гордеем се с нашите съученици - медалисти от финалното състезание на СБНУ:
Несин Жевжедов - златен медал
Габриела Генова, Калина Косева, Теодор Андонов и Борис Григоров - сребърни медалисти.
Пожелаваме и на останалите ученици от 2-ри "В" клас да тръгнат по техните стъпки!

 

„Съкровищата в нас“

На 12 май 2020 г. учениците от 1-ви „в“ клас проведоха интересен час на класа с г-жа Златица Радева – училищния психолог. Темата на часа бе „Съкровищата в нас“. Първокласниците изгледаха презентация, от която научиха, че съкровищата в нас са скрити в сърцето, което чувства и в мозъка, с който мислим. Когато мислите и чувствата на човек са в хармония, той е щастлив. Децата споделиха какво са открили за себе си, което ги притеснява. Това най-често е страхът да се изявяваш свободно без да се притесняваш какво ще си помислят другите за теб. Другото е умението да си търпелив, да се радваш на успеха на другите, да се пазиш от завистта, която те кара да не гледаш напред, а встрани и да се сравняваш с другите.

Малките ученици си приготвиха красиви кутии, в които ще „събират“ откритите съкровища в умовете и сърцата им. Най-напред ще ги изписват красиво на лист, а после ще го изявяват истински в самия живот.

Всъщност – смисълът е да се радваме на живота, да благодарим всеки ден, че имаме сетивата и хората, с които да го правим!
Благодарим на г-жа Радева и на госпожица Николета Георгиева за красивата изненада-презентация, в която името на всяко дете от класа бе написано на 23 неповторими безценни камъчета, които се събраха накрая в чудна кутийка!
Имахме един необикновен час! Макар и от екрана на компютрите...

Продължаваме напред!

Среща с Дядо Коледа

20.12. бе последният учебен ден за 2019 година. Малките ученици от 1-ви "в" клас се подготвяха за среща с Дядо Коледа. Е, не бяха му написали писмо, защото не знаеха още всички букви, но научиха много песнички за зимата и традиционни коледни песни, направиха драматизация по песничките "Врабчо и зимата" "Снежният човек Страхил", научиха стихотворения. Навярно добрият старец бе разбрал за усилията на децата и дойде лично в класната стая с много подаръци в чувала си, за да ги види и чуе, за да ги възнагради. Колко весело беше, колко радост имаше в детските очи! Беше неповторимо преживяване!

Първа ученическа ваканция, здравей!