Новини

Довиждане, училище! Ваканция, здравей!

Първи юни - Международният ден на детето се оказа последният за учебната 2017/2018г. Отива си трети клас, а четвърти е само на крачка! И тъй като на празник се дават подаръци, третокласниците решиха да си разменят книги с приятелски автограф, запечатан в плик, който ще бъде отворен през месец септември.
Децата получиха бележници с оценки, но по-важно за тях е друго - истински ценните човешки качества, описани в грамотата "Златно ❤️" , която г-жа Рачева подари на всяко дете, по случай успешното завършване. Всички бяха щастливи, но и мъничко тъжни, защото интересните дни в училище щяха да липсват на всички!

Довиждане, училище!
Ваканция, здравей!

Денят на усмивките

Днес, в последния ден на месец на май, децата дойдоха на училище без учебници. Часът по математика бе посветен на логическото мислене с нареждане на кубчето на Рубик, с решаване на задачи наум на "мисловния екран", както и задачи от състезания.

По литература представяхме книги, които четем в момента, а в часа по Човекът и природата момичетата представиха проекти на тема: "Български учени" и "Планетата Земя дом на хората".
 
Вместо оценки, децата получаваха усмивки! Затова през целия ден ни беше усмихнато! 
 
И още нещо! Тази красива червена книга ще пази на страниците си спомените на децата от ученическия им живот. Въведена е на 30.05.2018г., но вече има интересни истории, както и комикси. Книгата ще се води и в последната ни съвместна година заедно в четвърти клас.
 

Шампион по шахмат

radmilПърво място и златен медал за Радмил Валентинов Георгиев в републиканския турнир "Тракийско конче", проведен на 27.05.2018г. в град Стара Загора. Поздравления!

Шампион по бадминтон

IMG 20180522 113609На 19.05.2018 г.нашият съученик Боян Боев успя да победи противниците си в националното състезание по бадминтон и вече е новият републикански шампион на България в тази дисциплина! Браво, Боби! Гордеем се с теб! Желаем ти все така упорито да следваш мечтите си и да постигаш успехи! Поздравления за победата!