s 4

Родител зад катедрата

Професията на юриста

Днес, 22.05.2018г. Родител зад катедрата беше г-жа Румяна Бончева, която представи професията нa юриста. Освен, че е майка на Лили, Слави и Федя, г-жа Бончева е и председател на училищното настоятелство, работи като съдия в Окръжен съд в град Стара Загора.Днес, 22.05.2018г. Родител зад катедрата беше г-жа Румяна Бончева, която представи професията нс юриста. Освен, че е майка на Лили, Слави и Федя, г-жа Бончева е и председател на училищното настоятелство, работи като съдия в Окръжен съд в град Стара Загора.Учениците се запознаха с понятия като: конституция, закони, права, отговорности, прокурор, адвокат, ищец, ответник, съдия, съдебен процес. Всичко това бе онагледено с интересна презентация, в която учениците видяха съдебна зала, прокурор в червена тога, съдебни заседатели, обвиняеми и др. Беседата завърши с клип, в който омбудсманът на Република България се обръща към всички деца с призив да знаят добре правата си, които всъщност са осъзнати отговорности в обществото. И тъй като юристът си служи със словото, г-жа Бончева подари в края на часа книги на всяко дете от класа. Това е чудесен подарък в навечерието на празника на Светите братя Кирил и Методий.

"Бъди себе си! Бъди щастлив!"

Днес, 24.04.2018г. зад катедрата застана г-жа Васи Малакова, майката на Алегра. За всички бе изненада професията, с която ни запозна г-жа Малакова - изработване на професионални клипове на певци от различни стилове музика. И тъй като в класа вече има деца, които качват свои клипове в интернет, темата стана още по-интересна. Нека не забравяме, че интернет е зона, която може да е опасна и затова трябва да я ползваме за полезни неща! 

В края на този нестандартен учебен час отново се спази традицията гостът да подарява нещо за спомен. Г-жа Малакова ни подари работни престилки с надпис:"Бъди себе си! Бъди щастлив!" ❤ Посланието е, че истински хубавите неща се постигат с труд и любов!

Професията автомобилен инструктор

Днес "Родител зад катедрата" беше бащата на Никола - г-н Иван Русев. Той е автомобилен инструктор по професия и запозна учениците с основни правила за движение по пътищата. Най-ценни бяха съветите за велосипедистите, защото е пролет, наближава и лятната ваканция, и кой не излиза да кара колело в това хубаво време?! Децата запомниха, че трябва да познават правилата,  да се движат безопасно, да пазят своя и живота на другите участници в движението! Накрая, вече по традиция, послушните ученици получиха полезни тематични подаръци - лека кола-острилка и молив с гума, във формата на пътен знак.