Представяне на книгата "България живее в мен"

плакат

С всяка закупена книга подарявате книжка на българче в чужбина.
Можете да ни подкрепите като популяризирате идеята сред български общности в чужбина
или да дарите за отпечатването на книгата в по-голям тираж.
Нека й помогнем. Всеки по своему и от сърце.

Предговор на Соня Рачева към книгата
Снимки от представянето

Пишете ни 

Частица от любовта към България ще грее и във Франция

Скъпи приятели, книгата ни стигна до българското училище в Париж "Кирил и Методий". Частица от любовта към България ще грее във Франция!

Днес, на 10 май 2018 г. пристигна една много хубава изненада от учениците в българското училище "Кирил и Методий" - Париж, Франция, за децата от 3-ти В клас - ключодържатели с емблемата на френската столица - Айфеловата кула. Благодарим ви, скъпи приятели! Благодарим ви с усмивка и от сърце! България живее в нас!

Kнигата стигна и до децата от град Кавала, Гърция

Нашата книга стигна и до децата в Българското училище "Свети Иван Рилски" в град Кавала, Гърция, благодарение на г-жа Станка Колева, бивш възпитаник на любимото Второ ОУ "П.Р. Славейков", Стара Загора и един от създателите на българското училище в град Кавала. Макар г-жа Колева да не живее в България от години, тя не спира да осъществява родолюбиви идеи, една от които е българските деца в Гърция да не късат нишката с родния си български език, а да го изучават. Книгата "България живее в мен" е истински помощник в тази насока!

Книжката ни намери дом и в Северна Ирландия

Благодарим на всички наши приятели от Стара Загора за чудесния подарък, който докосна сърцата на всеки един от нас. Направихме пътешествие по река Дунав по следите на един от пътеписите в книгата.
ПБУ “ Иван Вазов”, гр. Арма, Северна Ирландия

Пътят на книгата към Мадрид

Нашата книга вече лети към Мадрид, където наш посланик е г-жа Петя Божилова - филолог, писател, преводач и от 18 години живее в Испания. 

Книжките са вече при нас! Благодаря ви, приятели от България! Благодаря на невероятите деца и тяхната учителка за огромния труд! На Петя Божилова, която беше нашата бяла лястовичка!Благодаря и на г-н Вълчо Христов, който ни ги донесе в Испания!

Антоанета Мишева
Директор и учител в ПБНУ (първо българско неделно училище) "Свети Иван Рилски" в Мостолес, Мадрид - Испания

Нашата книга на гости на първото българско училище във Великобритания

С любезната покана на г-жа Снежина Мечева, директор на Българското училище „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон и говорител на Асоциацията на Българските училища в чужбина (АБУЧ) , и с един от авторите на книгата - Алегра, нашата "България живее в мен" вече е сред книгите в библиотеката на първото българско училище във Великобритания, създадено преди повече от 30 години.