За пчеличките с любов

На 10.02.2020 година в деня на Свети Харалампи - покровителят на пчелите и пчеларите, първокласниците от клуба "България живее в мен" се запознаха с проблема, който от няколко години тревожи целия свят - синдромът на празния кошер или казано накратко: защо пчелите масово умират или изчезват? Госпожа Рачева постави задачи за сбирката на клуба малките ученици да намерят книжки с интересни стихове, приказки и факти за пчеличките. Децата започнаха своята сбирка добре подготвени като донесоха илюстрации за живота на пчелите, книжки с картинки, рисунки. Изгледаха един кратък научнопопулярен филм и разбира се епизод от незабравимия за поколения деца филм "Пчеличката Мая". Децата не само ще запомнят това занимание, от днес нататък ще бъдат наблюдателни за живота в природата и ще се трудят като пчелички! 

Ще помагат на тези изумителни същества, появили се на планетата Земя преди нас, да оцелеят, за да има живот и след нас! 

При децата от българското училище "Васил Левски" във Франкфурт на Майн

Книжката "България живее в мен" вече е при децата от Българското училище "Васил Левски" във Франкфурт на Майн, Германия, с директор госпожа Маргарита Русанова. Това стана възможно благодарение на Стефан Златозаров, бивш ученик на Второ ОУ "П. Р. Славейков" в град Стара Загора и настоящ студент по специалността "Режисура" в Германия.

Благодарим на Стефан и му желаем успех в ученето, а на българчетата във Франкфурт желаем да не забравят България, нейните природни красоти и забележителна история!

Нашата книжка стигна и до Хонолулу

Книгата " България живее в мен" стигна и до първото българско училище "Алоха А Б В" в Хонолулу, Хавай - с директор г-жа Катя Котева. Книгите бяха отнесени от г-жа Светла Семерджиева- начален учител в същото училище.