Представяне на книгата "България живее в мен"

плакат

С всяка закупена книга подарявате книжка на българче в чужбина.
Можете да ни подкрепите като популяризирате идеята сред български общности в чужбина
или да дарите за отпечатването на книгата в по-голям тираж.
Нека й помогнем. Всеки по своему и от сърце.

Предговор на Соня Рачева към книгата
Снимки от представянето

Пишете ни 

"България живее в мен" и "Под дъгата"

Пламена Чемширова, която живее в Северна Ирландия, ще отнесе книгата "България живее в мен" на децата от Детски клуб "little Green Angels" и Фолклорен клуб "Пламъче", Българска Асоциация в Северна Ирландия. А двуезичната книжка с чудната приказка "Под дъгата" (Over the rainbow), създадена от членове и приятели на Българска Асоциация в Северна Ирландия в началото на 2017 г. по литературна програма на организацията Партньорство в Обществените изкуства, град Белфаст, ще влезе в класната стая на 4 в клас в часовете по АЕ през следващата учебна година. На добър час и на двете книжки!

Посланик на книгата ни и в Швеция

IMG 20180719 154658Румяна Шибилева - Ронжие, преподавател по БЕЛ в българското училище "Кирил и Методий" в Париж за втори път става посланик на книгата "България живее в мен" - този път в Швеция, където живее нейната внучка. Благодарим й от сърце!

Книгата ще пътува и до Вашингтон

Днес, 12.06.2018г. на представянето на книгата "С Тангра срещу вятъра", на капитан Николай Джамбазов, човекът създал собственоръчно 8 яхти, направил няколко околосветски пътешествия и написал 4 книги, срещнахме създателя и директора на Българско частно училище-академия "Христо Ботев" във Вашингтон г-н Бойко Антонов. Г-н Антонов ще отнесе на българските деца няколко книжки "България живее в мен", които ще бъдат регистрирани в библиотеката във Вашингтон. Той подчерта, че в училището-академия "Христо Ботев" децата се учат не само да четат и пишат на български език, а и на Българщина - фолклор, традиции и бит! Така българските деца, родени там, ще са граждани на света, но с българска душа! Радваме се, че и ние допринасяме за това.

Грамота и награда

На 24.05.2018г. учениците от 3-ти В клас бяха удостоени с луксозно издание на "Моята първа книга за България" и Грамота от ръководството на Второ ОУ "П.Р. Славейков" по повод за създаването и разпространяването в българските училища по света на книгата "България живее в мен".

Kнигата стигна и до децата от град Кавала, Гърция

Нашата книга стигна и до децата в Българското училище "Свети Иван Рилски" в град Кавала, Гърция, благодарение на г-жа Станка Колева, бивш възпитаник на любимото Второ ОУ "П.Р. Славейков", Стара Загора и един от създателите на българското училище в град Кавала. Макар г-жа Колева да не живее в България от години, тя не спира да осъществява родолюбиви идеи, една от които е българските деца в Гърция да не късат нишката с родния си български език, а да го изучават. Книгата "България живее в мен" е истински помощник в тази насока!