На 16.02.2021 г. бе проведена поредната сбирка на клуба „България живее в мен“ с децата от 2-ри „в“ клас. Тя бе посветена на 148-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски и второкласниците я очакваха с голямо нетърпение. Всички се готвиха усърдно за сбирката на своя любим клуб и с радост приеха задачите по темата, отправени към трите екипа, в които се разпределиха и сами назоваха: „Петър Берон“, „Георги Бенковски“ и „Райна княгиня“.

На фона на специално подготвена презентация от ученика Симон Делев, малките родолюбци споделиха какво са научили за Васил Левски като отговаряха на въпросите за живота и делото му с искрена детска обич и благоговение пред подвига му. Така малките родолюбци заслужено печелеха точки-шестици като участници във викторината за Левски.

Всички членове на клуба писаха в клубните си дневници мисли на Апостола, рисуваха моменти от живота му. Сбирката на клуба завърши емоционално с песента за Апостола, в която се включиха и техните учители г-жа Соня Рачева и .г-н Борис Книжаров.

Децата от клуб „България живее в мен“ разбраха, че за Левски не трябва да си спомняме два пъти в годината – нека делото му осмисля като ярка пътеводна звезда всеки ден от нашия забързан живот.